ENKELE GETUIGENISSEN:

 

"Een tiental jaar geleden heeft onze toen vijfjarige dochter Tina een aantal keer meegedaan met de activiteiten van vzw Impuls onder begeleiding van Marijke Stassen.

Het fijne vonden wij dat het accent niet alléén lag op paardrijden maar op het ‚hele plaatje’. Tina leerde echt met paard en mens omgaan.

Nu is Tina een 15-jarig meisje met een eigen pony waar ze regelmatig mee op wedstrijd gaat of gewoon op verplaatsing gaat wandelen.

Finia, een schat van een pony, wou maar niet op de trailer stappen. Marijke vertelde ons dat zij hier wel bij kon helpen. Tina en Finia zijn dan één week op individuele stage geweest bij Marijke.

Op die vijf dagen tijd hebben Tina en Finia beter leren ‚luisteren’ naar elkaar onder de begeleiding van Marijke. Ze beleefden een superweek.

Nu, een jaar later, verbaas ik me er nog altijd over hoe vlot er op en af de trailer wordt gestapt.

Bedankt Marijke!!!!"

Tania (Juli 2014)

 

 

"Vorig jaar zijn we bij Marijke geweest en 'haar paarden'... Mijn zoontje Tim (6 jaar), spreekt er nog steeds veel over!

Hij vond het super om op een rustige ongedwongen manier kennis te maken met paarden. Hij vond rust in zichzelf door samen met Marijke en het paard bezig te zijn. Het klikte onmiddellijk. Het was voor hem een succeservaring, wat zeker belangrijk is voor zijn zelfvertrouwen. En aangezien hij er nog steeds herinneringen over ophaalt zal het zeker een positieve ervaring voor hem geweest zijn. En als mama zag ik mijn zoon vol vertrouwen en bovendien zag ik hem oefeningen doen in grove motoriek, zonder dat het voor hem overkwam als oefenen. Dit met veel meer plezier en resultaat dan de 2 keer per week dat we naar de kine gaan."

Miranda (Juli 2014)

 

 

"Het eerste contact met Marijke was, zelfs via mail, warm en uitnodigend.
 Mijn oudste dochter is een energieke, uitgelaten zotte doos, maar niet op school. Gepest wordt ze niet, maar ze laat zich overrompelen, praat niet, durft niet zichzelf te zijn. Ze deed turnen en zwemmen, maar al snel eindigde dit door de prestatiedruk en het constante vergelijk van vriendinnetjes die wel de perfecte radslag kunnen of die 25m zwemmen in drie verschillende stijlen. Onze dochter wil gewoon plezier maken, genieten van het water, huppelen en desnoods in groepje 1 blijven omdat ze juf Sara zo tof vindt.
Marijke en de paarden. Ver weg van de vriendjes, midden in de natuur, in een heel klein groepje, kan onze dochter ademen, voelen, spelen, leren en zichzelf zijn. De fascinatie voor paarden gaf ik haar met de paplepel mee en met Marijke klikte vanaf de eerste les. Dat zag ik toen ik haar kwam ophalen en ze in Marijke's arm kroop.
Onze dochter bloeit open. Ze tekent nu de draken voor de jongens van de opvang en vertelde op het podium in de klas een grappig verhaal, uiteraard over de paarden. Ze heeft nieuwe vriendinnetjes gemaakt, moest op één week naar twee feestjes en heeft het bazige vriendinnetje op haar plaats gezet. Volgend schooljaar wil ze op tekenles. Een extra klas. Nieuwe kinderen. Andere juf. Op eigen initiatief.

Dank je Marijke en je paarden."  Heidi. (2011)

 

 

"Hippotherapie en begeleid paardrijden omschrijven en bewijzen als een positieve impuls op kinderen met een handicap lijkt mij overbodig.  In de voorbije jaren zijn reeds tientallen wetenschappelijke artikels verschenen, die dit positief gegeven bevestigen.

Graag wil ik een woordje plaatsen over de vzw Impuls.  

Via mijn dagelijkse therapeutische bezigheden worden wij vaak geconfronteerd met de vraag van ouders en tieners naar een toffe en therapeutische begeleide vrijetijdsbesteding.  

Bij de vzw Impuls wordt het therapeutische aan het aangename gekoppeld.  

Onder de deskundige begeleiding van ergotherapeute Marijke Stassen worden de kinderen en ouders er op een enthousiaste manier onthaald.  

In een ontspannen omgeving kunnen jongeren hun hobby uitoefenen in een therapeutisch kader.  

Marijke is reeds jarenlang actief in de paardenwereld.  Als ergotherapeute heeft ze van haar hobby haar grootste bezigheid kunnen maken. 

Als haar gewezen docent kan ik getuigen van haar enorme bagage aan kennis en kunde betreffende hippotherapie en begeleid paardrijden.

Dagelijks kan ik de positieve effecten bewonderen van hippotherapie bij kinderen met spasticiteit, athetose,…, hoe hun rompstabiliteit bevorderd wordt, het inhiberende effect op spasticiteit, het bevorderen van de coördinatie ter hoogte van de bovenste ledematen,enz…

Niet alleen op het neuro-musculair niveau observeren we een positieve impact, maar eveneens op het diepmenselijk en relationele vlak.  Kinderen leren in groep werken en bouwen via de verzorging van de paarden relationele banden op.

Reeds meer kinderen heb ik kunnen verwijzen naar vzw IMPULS en als therapeut kan ik mij 100% achter dit project stellen.

Met dit schrijven wens ik Marijke en haar team veel succes toe."

Mellaerts Eddy. (2005)

Ergo- & kinesitherapeut.

Centrum voor ontwikkelingsstoornissen U.Z. Leuven

Handunit Cerebral Palsy U.Z. Pellenberg.

Lid Belgische Handtherapeuten.

Lid Bobath teaching team ABBV.

Docent ergotherapie en orthopedie Hogeschool Geel, HIK