top of page

Over ons

 

Zeer veel vrijwilligers met een warm hart voor kinderen, voor elkaar en voor paarden.

 

Bron: Het Laatste Nieuws 13/9/2014

De paardendag te Oud-Heverlee werd voor het eerst georganiseerd in 2002 door vzw Impuls,
onder het meterschap van actrice Loes Van Den Heuvel.
 
Vzw Impuls, een warme vereniging van kinderen met een hele achterban van trotse gelukkige ouders, familieleden en vrienden.
 
Vzw Impuls leerde na de schooluren, in de schoolvakanties en in de weekends kinderen met en zonder handicap geïntegreerd paardrijden, waarbij de nadruk lag op het leren omgaan met elkaar en het respectvol leren omgaan met paarden.
 
Fijne voordelen van de werking van vzw Impuls zijn ook dat kinderen zelfstandiger worden en meer zelfvertrouwen krijgen.
 
Ergotherapeute Marijke Stassen, richtte in 2001 vzw Impuls op omdat ze geloofde in al het goede wat ze kon doen met paarden voor zo veel kinderen.  
 
Vanaf 2015 wil ze meer goede dingen doen voor meer kinderen, maar dit kan ze niet alleen.  
 
Daarom besloot ze, samen met haar team van vrijwilligers, dat de Paardendag te Oud-Heverlee dé manier bij uitstek is
om initiatieven zoals de hare in de kijker te zetten!

In 2015 schonk vzw Impuls tijdens de editie van de Paardendag 500 euro weg aan de Ponyhoef vzw, een vereniging die kinderen met en zonder handicap leert omgaan met paarden op een manier waardoor hun zelfvertrouwen groeit.

Zelf ligt de focus bij vzw Impuls nu op activiteiten of sessies die het emotioneel welzijn van kinderen, jongeren  en volwassenen bevorderen.

 

Woordje van de meter van de Paardendag/vzw Impuls:

 

'Na het lezen van uw toekomstplannen en de werking van jullie organisatie, kan ik jullie initiatief alleen maar toejuichen. Ik vind het bovendien ook heel moedig.

Omdat ikzelf paardenfan ben en bijna elke dag rijd, weet ik dat paardrijden ook voor mij een therapeutische en ontspannende werking heeft.

Ik kan me dus voorstellen dat het voor kinderen met een handicap een zeer doeltreffende werking kan hebben.


Ik wil U graag heel erg aanmoedigen om dit project te verwezenlijken. Wanneer U steun nodig heeft, om het even op welk terrein, zal ik mijn best doen om U te helpen. Met veel plezier.

Succes'  
            

            

Loes van den Heuvel

  • Facebook Social Icon
bottom of page